Sipulileipä by Dee

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Rypsiöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Sekaleipä, sämpylä, vesi, öljy, sämpyläjauho 300 g6 kpl   699 kcal22 g120 g12 g11 g
Sipulikeittoainekset, Rainbow (63 g pussi)30 g    60 kcal1,2 g11 g0,9 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai500 g  50 rl7,7 dl1750 kcal60 g355 g11 g15 g
Sipuli (kuorittu)120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Valkosipuli 3.5 g0,9 kpl   3,8 kcal0,3 g0,6 g0 g0,1 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
14 annosta
1311 g    2802 kcal88 g492 g50 g30 g
Ravintosisältö / annos94 g    201 kcal6,3 g35 g3,6 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    214 kcal6,7 g38 g3,8 g2,3 g
Sekoita vesi, hiiva ja suola keskenään.

Lisää siihen jauhot sekä sipulikeittoaines ja vaivaa taikinaksi.

Jauhojen määrää voi muokkailla vähän näppituntuman mukaan.

Lopuksi lisää öljy ja kohota taikinaa parisenkymmentä minuuttia.

Sillä aikaa kuullota pehmeäksi 2 sipulia ja valkosipulia oman maun mukaan.

Kun taikina on kohonnut lisää sipulit taikinaan ja muotoile makusi mukaan.

Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa 30-40 min.