Kaura-omenapaistos öljyyn

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruokaöljy keskiarvo 68 g 14 tl4,8 rl3/4 dl596 kcal0 g0 g67 g0 g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1000 g    356 kcal1,6 g71 g0,9 g20 g
Kaurahiutale 80 g  13 rl2 dl299 kcal12 g46 g5,8 g8 g
Kaneli, jauhettu, annos 2g2 g    5,2 kcal0,1 g1,6 g0,1 g1,1 g
Suola, annos 3g0.1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 50 g 7,1 tl2,5 rl0,4 dl151 kcal0,1 g37 g0 g0 g
Sokeri 10 g3,3 kpl2,5 tl0,8 rl0,1 dl41 kcal0 g10 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1210 g    1448 kcal13 g165 g74 g29 g
Ravintosisältö / annos121 g    145 kcal1,3 g17 g7,4 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    120 kcal1,1 g14 g6,1 g2,4 g
Sekoita astiassa kaurahiutale, suola, siirappi ja öljy.

Öljyä ja siirappia voit lämmittä hieman ennen sekoittamista, jotta ne imeytyvät kauraan paremmin.

Punnitse omenat ja pilko ne 10 cm korkeaan vuokaan.

Ripottele päälle kanelia ja sokeri (tai fariinisokeri).

Voit ripotella tähän myös hieman jauhettua inkivääriä mikäli pidät sen mausta.

Ripottele seos omenoiden päälle.

Paista 200 asteessa 20 min tai kunnes omenoiden kypsyys on mielestäsi sopiva.