Kahvi-suklaamousse

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g50 g0,3 kpl10 tl3,3 rl1/2 dl0,7 kcal0,2 g0 g0 g0 g
Suklaa tumma 100 g0,6 kpl   517 kcal3,9 g53 g31 g5,3 g
Keltuainen, 20g, annos 20g20 g    13 kcal0,7 g0 g5 g0 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Kuohukerma (Ingman)200 g    680 kcal4,4 g6,2 g70 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
394 g    1307 kcal9 g84 g106 g5,3 g
Ravintosisältö / annos99 g    329 kcal2,3 g21 g27 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    332 kcal2,3 g21 g27 g1,3 g
Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.