Tomaattinen papu-jauhelihamakaronilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 300 g    664 kcal53 g0 g51 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g200 g    50 kcal2,6 g8,4 g0,4 g0 g
Ruskeat pavut suolaliemessä (Rainbow), annos 265g300 g    225 kcal17 g36 g1,5 g0 g
Vasikanfondi (Touch of taste), annos 15g20 g    15 kcal1,5 g1,9 g0,1 g0 g
Pepperoni mieto vihreä (chilipaprika) (La roc), annos 50g10 g    1,5 kcal0,1 g0 g0 g0,2 g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 30 g    68 kcal1,5 g5,3 g4,2 g1,7 g
Makaroni, keitetty, suolaa 250 g  23 rl3,9 dl241 kcal7,5 g49 g0,8 g2,5 g
Voi, normaalisuolainen (Valio)10 g    72 kcal0,1 g0,1 g8 g0 g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g65 g    93 kcal8,1 g0,2 g6,7 g0 g
Valio laktoositon maitojuoma 0,95 l rasvaton250 g 50 tl17 rl 65 kcal8,3 g7,8 g0 g0 g
Suola, annos 3g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Paprikajauhe 3 g 1,5 tl1/2 rl 10 kcal0,4 g0,6 g0,4 g1,1 g
Valkosipulijauhe, annos 3g3 g    10 kcal0,3 g2,3 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1492 g    1529 kcal100 g114 g73 g6,4 g
Ravintosisältö / annos373 g    382 kcal25 g29 g18 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    102 kcal6,7 g7,6 g4,9 g0,4 g
1. Keitä makaronit
2. Paista jauheliha, lisää joukkoon hienonnettu sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja pepperoni.

3. Anna maustua pannulla.

4. Lisää paseerattu tomaatti ja valutetut pavut.

5. Anna hautua.

6. Lisää valkosipulisuola, suola ja paprikamauste.

7. Sekoita keskenään kypsän makaronin kanssa.

8. Kaada voilla vuorattuun laakeaan vuokaan.

9. Päälle kaadetaan maito johon sekoitettu yksi kananmuna.

10. Laatikko 175 asteiseen uuniin.

11. Kypsymisaika n. 40- 60min.

12. Sen jälkeen kun otettu pois uunista, anna vetäytyä vielä 15 min.