Puolukka-rahkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g150 g    1080 kcal0 g0 g120 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 115 g1,9 kpl   144 kcal13 g0,3 g10 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Ruislese (10g)40 g    82 kcal6 g10 g1,7 g16 g
Vehnäjauho, sunnuntai260 g  26 rl4 dl910 kcal31 g185 g5,5 g7,8 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Puolukka 300 g  25 rl5 dl117 kcal1,3 g20 g1,5 g7,8 g
Maitorahka, Valio, 0,3250 g 50 tl17 rl2,5 dl163 kcal28 g11 g0,8 g0 g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)200 g    130 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 60 g1 kpl   75 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1480 g    3103 kcal92 g335 g152 g31 g
Ravintosisältö / annos148 g    310 kcal9 g33 g15 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    210 kcal6,2 g23 g10 g2,1 g
Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.