Grahamsämpyläsolmut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi, tumma15 g    48 kcal0 g11 g0 g0 g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)400 g    1280 kcal55 g232 g13 g50 g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g800 g    2800 kcal102 g556 g16 g26 g
Voi, 1 tl, 5 g50 g    365 kcal0,5 g0,5 g40 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
1825 g    4530 kcal164 g800 g69 g80 g
Ravintosisältö / annos73 g    181 kcal6,6 g32 g2,8 g3,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    248 kcal9 g44 g3,8 g4,4 g
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.