Carbonara

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pekoni, paistamaton [annos 170g]100 g    338 kcal12 g0 g37 g0 g
Kokolihaleikkele, saunapalvikinkku, rasvaa 6 % 100 g    120 kcal16 g0 g6 g0 g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty400 g    560 kcal21 g112 g2,7 g14 g
Valkosipulivoi, 1 nappi (Atria), annos 15g15 g    96 kcal0,2 g0,5 g11 g0 g
Soijakastike 10 g 1,7 tl0,6 rl0,1 dl6 kcal0,5 g1 g0 g0 g
Mustaleimaemmental (Valio)20 g    80 kcal5,8 g0 g6,4 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Parmesan formaggio da pasta10 g    46 kcal4 g0 g3,3 g0 g
Lihaliemijauhe/tiiviste 5 g 1,3 tl0,5 rl0,1 dl15 kcal0,6 g0,8 g1,1 g0 g
Creme fraiche, 8% rasvaa (Arla), annos 100g200 g    220 kcal6 g13 g16 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
970 g    1637 kcal80 g127 g94 g14 g
Ravintosisältö / annos243 g    410 kcal20 g32 g24 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    169 kcal8,2 g13 g10 g1,4 g
Pekoni kärisemään, ruskistuksen jälkeen talouspaperin päälle jolloin liian rasvat pois.

Kinkun kanssa takaisin pannulle, creme faiche sekaan mausteineen.

Kun pasta kypsää lisätään perkonikastike ja mukaan rikotaan kananmunat.

Sekoitetaan kunnes kanamunat ovat hyytyneet.