Puolukkapiirakka kevennetty

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Flora culinesse80 g    592 kcal0 g0 g66 g0 g
Sokeri 50 g17 kpl13 tl4,2 rl0,6 dl203 kcal0 g50 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 150 g  15 rl2,3 dl515 kcal15 g105 g1,8 g5,3 g
Perunajauhot,rainbow50 g    162 kcal0,1 g41 g0,1 g0,7 g
Puolukka 400 g  33 rl6,7 dl155 kcal1,8 g27 g2 g10 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)200 g    130 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Hermesetas-jauhe10 g    29 kcal0,1 g5,6 g0 g4 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1168 g    2132 kcal51 g247 g99 g20 g
Ravintosisältö / annos146 g    266 kcal6,4 g31 g12 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    183 kcal4,4 g21 g8,5 g1,7 g
Vaahdota rasva ja sokeri.

Lisää muna vatkaten.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina piirakkavuokaan.

Tee täyte.

Vatkaa munien rakenne rikki.

Sekoita joukkoon kermaviili ja sokerit.

Kaada marjat taikinan päälle ja täyte marjojen päälle.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.