Helppo jauhelihakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 720 g12 kpl   546 kcal14 g111 g1,4 g7,2 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g450 g    90 kcal4,5 g14 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Jauheliha, sika-nauta, paistettu 270 g   3,6 dl808 kcal62 g0 g63 g0 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl10 g    25 kcal1,2 g0,2 g2,2 g0 g
Maustepippuri, annos 1g3 g    0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Timjami 2.3 g 2,3 tl1,2 rl 6,5 kcal0,2 g0,6 g0,2 g0,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2575 g    1507 kcal83 g131 g67 g10 g
Ravintosisältö / annos429 g    251 kcal14 g22 g11 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    59 kcal3,2 g5,1 g2,6 g0,4 g
1. Laita vesi kiehumaan kattilaan.

2. Pilko sipuli.

Lisää sipuli ja keittojuurekset kiehuvaan veteen.

Lisää myös hienonnettu lihaliemikuutio ja pippurit.

Keitä kannen alla n. 10min.

3. Kuori ja pilko perunat ja lisää kattilaan.

Keitä n. 10min.

4. Paista jauheliha, kaada ylimääräinen rasva pois ja lisää jauheliha kattilaan.

Lisää timjami.

Keitä n. 5min.

5. Maista onko perunat ja kasvikset kypsiä ja nauti.