Kesislasagne oliiviöljypohjainen

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl12 g    108 kcal0 g0 g12 g0 g
Kesäkurpitsa zucchini 194 g0,6 kpl   35 kcal1,1 g4,9 g0,8 g1,4 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6 g1,5 kpl   6,2 kcal0,5 g1 g0 g0,1 g
Jauheliha, sika-nauta 700 g    1550 kcal123 g0 g119 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 84 g 17 tl5,6 rl0,8 dl277 kcal1,7 g2,5 g29 g0 g
Kahvimaito (Valio), annos 50g102 g    51 kcal3,8 g4,9 g2 g0 g
Tomaattipyre (Heinz), annos 10g90 g    51 kcal3,3 g9 g0,2 g0 g
Koskenlaskija levittäytyvä (Valio), annos 10g100 g    310 kcal11 g0,1 g28 g0 g
Pizzajuusto, Valio annos 33g100 g    113 kcal8,3 g0 g8,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1388 g    2502 kcal152 g23 g200 g1,5 g
Ravintosisältö / annos231 g    416 kcal25 g3,7 g33 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    180 kcal11 g1,6 g14 g0,1 g
Tässä ohjeessa jauheliha paistetaan oliiviöljyssä, joten siitä nimi.

Eli paistapa oliiviöljyssä (1 rkl) jauhelihaa, lisää kerma ja maito siihen eli 1 dl kumpaakin.

½ rasiaa levittyvää koskenlaskijaa sekaan ja tomaattipyrettä kunnon pruittaus, melkein koko tuubi.

Pari valkosipulin kynttä beesiin, jauha puristimella pieneksi tai pienellä raastimella jauhelihakeitoksen sekaan.

Mausta esim.

jauhelihamausteella, pizzamausteella, mustapippuria rouhittuna ripaus, chilipaprikajauhetta kohtuullisesti, vähän suolaa ja valkosipulisuolaakin höysteeksi voi panna.

Meinas jäädä kesken...siis siivuta 1 pienehkö kesäkurpitsa samalla kun jauheliha paistuu.

Kun jauhelihatäyte on valmis, laita kerroksittain kuten lasagnessa, ensin jauhelihatäyte ja sitten kerros kesäkurpitsasiivuja vuoronperään päällekkäin.

Kuorruta päällys joka loppuu jauhelihatäytteeseen pizzajuustolla.

Sitten komistus uuniin ja odottamaan!

Paista uunissa 35-40 min 200 asteessa keskitasossa.

Seuraa välillä ettei ruoka pala, jos uuni on ärhäkkä ;)

Tarjoa raikkaan salaatin ja coca-colan kera ja nauti! ;) :P