Paistettua lohta kasvispedillä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Seesaminsiemen, kuorineen 8.5 g 2,8 tl0,9 rl0,1 dl57 kcal2,3 g0,6 g4,9 g1 g
Kirjolohifilee 500 g1 kpl   827 kcal84 g0 g55 g0 g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g2.5 g    4,3 kcal0,2 g0,8 g0 g0 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Paprika punainen 170 g1 kpl   50 kcal1,6 g7,7 g0,7 g3,2 g
Porkkana, keskikokoinen 65g65 g1 kpl   18 kcal0,4 g3,9 g0,1 g1,6 g
Juuriselleri 75 g0,1 kpl   24 kcal0,9 g3,5 g0,2 g2,3 g
Inkivääri, tuore, silputtu15 g    12 kcal0,3 g2,7 g0,1 g0,3 g
Purjosipuli 100 g1/2 kpl   23 kcal1,8 g2,4 g0,2 g2,1 g
Soijakastike 18 g 3 tl1 rl0,2 dl11 kcal0,9 g1,7 g0 g0 g
Rypsiöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Täysjyväriisi, keitetty, suolaa 240 g  20 rl3 dl322 kcal5,8 g69 g0,7 g7,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1225 g    1590 kcal98 g93 g89 g18 g
Ravintosisältö / annos306 g    397 kcal25 g23 g22 g4,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    130 kcal8 g7,6 g7,3 g1,4 g
Paahda seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla pannulla ja siirrä sivuun.

Paloittele kala neljään osaan.

Kuumenna ruokalusikallinen rasvaa pannussa ja paista lohipalat molemmin puolin.

Siirrä lohipalat lutaselle ja mausta sitruunapippurilla.

Peitä lohipalat foliolla ja pidä ne lämpimänä.

Hienonna valkosipuli, suikaloi paprika ja puhdistettu purjo.

Leikkaa porkkana ja juuriselleri tikkumaisiksi suikaleiksi.

Lisää pannulle ruokalusikallinen rasvaa ja kuullota siinä valkosipuli ja inkivääri.

Lisää loput kasvikset ja kuullota vielä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi soijakastike ja seesaminsiemenet.

Tarjoa kasvikset ja lohi keitetyn riisin kanssa.