Kahden kaalin gratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 500 g0,8 kpl  13 dl120 kcal9 g11 g1,5 g12 g
Parsakaali brokkoli 300 g0,9 kpl   105 kcal14 g5,9 g0,9 g7,5 g
Juusto, keskiarvo 100 g13 kpl   350 kcal25 g0,3 g28 g0 g
Maito,kevyt (valio) 100g300 g 60 tl20 rl3 dl138 kcal10 g14 g4,5 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Voi 60% rasvaa 42 g    229 kcal0,4 g0,2 g26 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1262 g    1011 kcal60 g46 g60 g20 g
Ravintosisältö / annos421 g    337 kcal20 g15 g20 g6,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    80 kcal4,8 g3,6 g4,8 g1,6 g
Höyrytä tai keitä kaalit n. 5 min. Valuta ja laita uunivuokaan.

Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot.

Ruskista hetki ja lisää maito.

Lisää puolet juustoraasteesta, kun kastike kiehuu.

Kun juusto on sulanut kastikkeeseen ripottele loput juustosta kaalien päälle ja kaada kastike vuokaan.

Kypsennä uunissa 225C noin 20 minuuttia tai kunnes pintaan tullut kaunis väri.