Spagettivuoka
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Täysjyväspagetti (Rainbow), annos 100g | 200 g | | | | | 670 kcal | 26 g | 136 g | 3 g | 13 g |
Tomaattimurska (Euro shopper) | 500 g | | | 33 rl | 5 dl | 150 kcal | 5 g | 20 g | 2 g | 1 g |
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha | 250 g | | | | | 415 kcal | 48 g | 0 g | 25 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 50 g | 0,9 kpl | | | 0,6 dl | 14 kcal | 0,7 g | 2,4 g | 0,1 g | 0,9 g |
Rypsiöljy | 41 g | | 8,1 tl | 2,9 rl | 0,5 dl | 358 kcal | 0 g | 0 g | 41 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 40 g | | | 4 rl | 0,6 dl | 137 kcal | 4,1 g | 28 g | 0,5 g | 1,4 g |
Juusto, keskiarvo | 80 g | 10 kpl | | | | 280 kcal | 20 g | 0,2 g | 22 g | 0 g |
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen | 300 g | | 60 tl | 20 rl | 3 dl | 99 kcal | 10 g | 15 g | 0 g | 0 g |
Vesi, vesijohtovesi | 300 g | | 60 tl | 20 rl | 3 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1761 g | | | | | 2123 kcal | 113 g | 201 g | 93 g | 16 g |
Ravintosisältö / annos | 440 g | | | | | 531 kcal | 28 g | 50 g | 23 g | 4 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 121 kcal | 6,4 g | 11 g | 5,3 g | 0,9 g |
1. Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä, jossa on hieman öljyä.
Keittoaika on noin 6 - 7 minuuttia.
Valuta, mutta älä aivan kuivaksi.
2. Kiehauta pannulla kuumassa rasvassa hienonnettu sipuli.
Siirrä sipuli lautaselle.
Ruskista jauheliha.
Yhdistä sipuliruskistettuun jauhelihaan.
Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet.
Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.
3. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa.
Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta ne rasvassa.
Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen.
Siirrä kattilauudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Mausta suolalla ja paprikajauheella.
Lisää juustoraaste.
4. Voitele noin 2 litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros.
Kaada juustokastike vuokaan.
5. Kypsennä 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.
Tarjoa ruoan lisäkkeenä tuoretta salaattia ja etikkapunajuuria tai maustekurkkuja.