Rouheleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g400 g    1528 kcal60 g300 g12 g33 g
Hiiva, 50g100 g    61 kcal13 g1,1 g0,4 g0 g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl500 g    1750 kcal70 g320 g16 g28 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 1800 g  180 rl28 dl6176 kcal183 g1260 g22 g63 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl100 g    900 kcal0 g0 g100 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
40 annosta
4439 g    10513 kcal327 g1905 g150 g123 g
Ravintosisältö / annos111 g    263 kcal8,2 g48 g3,7 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    237 kcal7,4 g43 g3,4 g2,8 g
Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.