Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8 g2 kpl   8,3 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Juuriselleri 100 g0,2 kpl   32 kcal1,3 g4,6 g0,2 g3,1 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30 g    270 kcal0 g0 g30 g0 g
Tomaattipyree, Pirkka70 g    57 kcal2,4 g13 g0,7 g0,7 g
Vesi800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Timjami 0.5 g 1/2 tl1/4 rl 1,4 kcal0 g0,1 g0 g0,2 g
Valkopippuri, annos 1g8 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Puna-ahven pakaste400 g    392 kcal72 g0 g11 g0 g
Katkarapu pienet (pirkka)180 g    119 kcal27 g0 g1,3 g0 g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)250 g    258 kcal43 g4,3 g7 g0 g
Valkoviini kuiva 100 g 20 tl6,7 rl1 dl69 kcal0,3 g0,6 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2252 g    1278 kcal151 g34 g51 g10 g
Ravintosisältö / annos450 g    255 kcal30 g6,8 g10 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    57 kcal6,7 g1,5 g2,2 g0,4 g
1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.