Vadelmaviinihyytelö

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vadelma 400 g  40 rl8 dl164 kcal4 g16 g3,2 g15 g
Valkoviini kuiva 250 g 50 tl17 rl2,5 dl171 kcal0,8 g1,5 g0 g0 g
Sherry, kuiva, 8cl100 g    126 kcal0 g20 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 150 g50 kpl38 tl13 rl1,8 dl609 kcal0 g150 g0 g0 g
Liivate 20 g 6,7 tl2,2 rl 70 kcal17 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1070 g    1141 kcal22 g188 g3,2 g15 g
Ravintosisältö / annos178 g    190 kcal3,6 g31 g0,5 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal2 g18 g0,3 g1,4 g
1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.