Lohikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g360 g5,1 kpl   216 kcal5,4 g47 g0,4 g3,2 g
Sipuli (kuorittu)90 g1,6 kpl  1 dl24 kcal1,2 g4,3 g0,2 g1,5 g
Kirjolohifilee 480 g1 kpl   794 kcal80 g0 g53 g0 g
Kalaliemivalmiste Knorr yksi pala 5g10 g    25 kcal1,9 g2,1 g1 g0,1 g
Flora culinesse15 g    111 kcal0 g0 g12 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%200 g    320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2155 g    1490 kcal94 g59 g97 g4,8 g
Ravintosisältö / annos359 g    248 kcal16 g10 g16 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    69 kcal4,4 g2,7 g4,5 g0,2 g
Kuori perunat ja kuutioi tai lohko ne. Kuori ja pilko sipuli.

Laita perunat, sipuli, valkopippurit ja mausteet kattilaan.

Kuullota niitä muutama minuutti voissa.

Kaada kattilaan kuuma kalaliemi ja keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Irrota lohifileestä nahka ja paloittele lohi kuutioiksi.

Lisää kuutiot keittoon ja keitä kunnes kala on kypsää.

Lisää kerma ja lämmitä kiehuvaksi, mutta älä enää keitä.

Ota kattila liedeltä ja ripottele keiton päälle reilusti silputtua tilliä.