Perunapaatit jalopeuran tapaan

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Uuniperuna ilman täytettä kuorineen, ei rasvaa, ei suolaa 1200 g6,7 kpl  18 dl718 kcal21 g172 g2,3 g11 g
Tuorejuusto, 2%, Hovi, maustamaton100 g    70 kcal10 g4 g2 g0 g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g5 g    10 kcal0 g2,3 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oltermanni 17%90 g    243 kcal27 g0 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
14 annosta
1400 g    1040 kcal57 g178 g20 g11 g
Ravintosisältö / annos100 g    74 kcal4,1 g13 g1,4 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    74 kcal4,1 g13 g1,4 g0,8 g
7 perunaa about 180 g/kpl tai
yhteensä perunaa noin 1200 g.
Pese perunat.

Laita uunivuokaan ja kypsennä noin 125-175 asteessa kypsiksi.

Perunat kypsiä, kun veitsi menee hyvin lävitse.

Jäähdytä perunat.

Halkaise perunat pituussuuntaan.

Poista perunan sisällys ruokalusikalla eri astiaan.

Älä hajoita perunan kuorta, ei tarvitse ottaa ihan kaikkea.

Aseta tyhjät kuoret uunivuokaan siististi vierekkäin.

Suolaa kuoriveneet.

se antaa makua kuorille!
Tee täyte veneille: Lisää maustamaton tuorejuusto peruna massaan.

Tässä ½ purkkia, jos ei niin tarkka kaloreista, kokopurkki.

Silloin jää täytettä yli, ylimääräinen täyte kyllä kelpaa syödä sellaisenaan...

No niin, mausta täyte.

Pippurisekoitus on hyvä, niinkuin perunamauste, valkosipulikin on hyvä.

Paprika, curry, muskottipähkinä, rosmariini, tms. Kokeile! Tässä onnistu makealla chilikastikkeella maustaminen erinomaisesti.

Perunasurvimella survo täyte hienoksi.

Ole varovainen mikserillä, ettei tule liian liisterimäinen!
Täytä perunapaatit täytteellä ruokalusikalla, tasoita päällinen hieman vajaaksi, jolloin juusto jää "kuppiin".

Lado paatit tiiviisti vierekkäin uunivuokaan, ripottele juustoraaste päälle.

Kuoruta uunissa n. 220-250 asteessaa mielesi mukaan ruskeaksi.

Tässä tuli 14 paattia seitsemästä perunasta, joten annoksia 14 kpl.