Kalkkunalasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kalkkunajauheliha, raaka400 g    548 kcal88 g7,6 g24 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 800 g 160 tl53 rl8 dl365 kcal24 g38 g12 g0 g
Oliiviöljy 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Rasvaseos 30%, oivariini balansia 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl58 kcal0,4 g0,7 g6 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 42 g  4,2 rl0,7 dl144 kcal4,3 g29 g0,5 g1,5 g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)740 g  49 rl7,4 dl259 kcal7,4 g51 g3,7 g10 g
Parsakaali brokkoli 150 g0,4 kpl   53 kcal6,9 g2,9 g0,5 g3,8 g
Tonnikalaa hiutaleina vedessä (Rainbow)150 g    143 kcal35 g0 g0,8 g0 g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g135 g    463 kcal17 g91 g1,1 g10 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2462 g    2253 kcal182 g221 g74 g26 g
Ravintosisältö / annos616 g    564 kcal46 g55 g18 g6,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    91 kcal7,4 g9 g3 g1,1 g
Valkokastike:
Sulata rasva kattilassa.

Lisää jauhot ja sekoita mössöksi.

Lisää puolet maidosta, sekoita tasaiseksi.

Lisää loput maidosta ja kiehauta.

Lämpö levyllä mieto, ei täysillä.

Mausta suolalla ja muskottipähkinällä.

Kastike:
Paista kalkkunajauheliha, lisää tomaattimurska ja tonnikala.

Mausta haluamallasi tavalla (esim.

chilillä, mustapippurilla, yrteillä).

Paista kypsät parsakaalit nopeasti kuumalla pannulla.

Laita 1/2 kastikkeesta uunivuokaan.

Laita päälle 1/3 valkokastikeesta.

Päällystä ensimmäinen kerros lasagnelevyillä.

Laita levyjen päälle loput kalkkunajauhelihakastikeesta ja sen jälkeen taas 1/3 valkokastiketta.

Valkokastikkeen päälle upota parsakaalit tasaisesti sinne tänne.

Päällystä lasagnelevyillä.

Laita loput 1/3 valkokastikkeesta lasagnelevyjen päälle.

Voit halutessasi päällystää juustoraasteella.

Paista uunissa 45min 200 Celsius asteessa.