Pizzapohja

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
630 g    1373 kcal36 g228 g31 g13 g
Ravintosisältö / annos53 g    115 kcal3,1 g19 g2,6 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    218 kcal5,8 g36 g4,9 g2,1 g
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää suola ja jauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää öljy ja alusta taikina tasaiseksi.

Kaaviloi tai taputtele taikina ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi suoraan leivinpaperin päälle.

Anna kohota 10-20 min, täytä haluamallasi tavalla ja paista 225 asteessa n. 15-20 min.