Pellavapyörykät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen50 g    143 kcal15 g1 g8,5 g15 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Voi 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl102 kcal0,2 g0,1 g11 g0 g
Lihaliemi laimennettu 200 g 40 tl13 rl2 dl38 kcal0 g6 g1,2 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
774 g    1041 kcal99 g10 g67 g16 g
Ravintosisältö / annos194 g    261 kcal25 g2,5 g17 g4,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    134 kcal13 g1,3 g8,6 g2,1 g
1 sipuli
1 rkl voita
1 dl pellavansiemmenrouhetta
2 dl lihalientä
400 naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
suolaa ja pippuria

Kuori ja silppua sipuli, kypsennä se voissa pehmeäksi.

Turvota pellavansiemmenrouhetta lihaliemessä.

Yhdistä jauhelihaan muut aineet, mausta suolalla ja pippurilla.

Vaivaa taikina hyvin.

Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista pannulla tai uunissa.