Porkkanalaatikko - Italialainen

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g700 g11 kpl   196 kcal4,2 g42 g1,4 g18 g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g125 g    485 kcal41 g0 g36 g0 g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g200 g    66 kcal6,6 g10 g0 g0 g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 35 g1 kpl   15 kcal3,4 g0,1 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Voi, 1 tl, 5 g30 g    219 kcal0,3 g0,3 g24 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1105 g    1015 kcal57 g59 g61 g18 g
Ravintosisältö / annos138 g    127 kcal7,1 g7,4 g7,6 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    92 kcal5,1 g5,3 g5,5 g1,6 g
Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.