Linssikeitto a la chokolat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 160 g   2 dl510 kcal39 g73 g3 g14 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl26 g    234 kcal0 g0 g26 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4 g1 kpl   4,2 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Tomaattisose tomaattipyree 40 g   0,4 dl30 kcal1,8 g5,2 g0,1 g0,4 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Paprika, punainen100 g    26 kcal0,9 g4,6 g0,4 g2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
933 g    831 kcal43 g88 g30 g18 g
Ravintosisältö / annos233 g    208 kcal11 g22 g7,4 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal4,6 g9 g3,2 g2 g
1 sipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 porkkana
1 rkl öljyä
1/2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattisosetta
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa ripaus valkopippuria
2 dl vihreitä tai punaisia linssejä
1 dl persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

Pese ja suikaloi paprika.

Kuori ja suikaloi porkkana.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, lisää porkkanat, paprikat ja vesi.

Kun keitto kiehuu, lisää kasvisliemikuutio, tomaattisose, paprikajauhe, suola ja hieman valkopippuria.

Keitä noin 5 minuuttia.

Huuhtele linssit ja lisää keittoon.

Hauduta vielä 10 minuuttia.

Leikkaa tuoretta persiljaa keiton joukkoon ja tarjoile leivän kanssa.