Bataatti-tomaatti-juustokeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 1700 g13 kpl   1376 kcal27 g286 g0,9 g51 g
Tomaattimurska (Euro shopper)500 g  33 rl5 dl150 kcal5 g20 g2 g1 g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g250 g    300 kcal8,5 g9 g25 g0 g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g200 g    52 kcal2,4 g10 g0,4 g3,4 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
3460 g    1878 kcal43 g325 g28 g55 g
Ravintosisältö / annos433 g    235 kcal5,3 g41 g3,5 g6,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    54 kcal1,2 g9 g0,8 g1,6 g
Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.