Bolognese-kastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paistijauheliha 10%400 g    680 kcal80 g0 g40 g0 g
Sipuli (kuorittu)180 g3,3 kpl  2 dl49 kcal2,3 g8,6 g0,4 g3,1 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Tomaattimurska 400 g  27 rl4 dl118 kcal2,2 g21 g0,8 g7,6 g
Tomaattipyre (Heinz), annos 10g40 g    23 kcal1,5 g4 g0,1 g0 g
Rypsiöljy 8 g 1,6 tl0,6 rl0,1 dl71 kcal0 g0 g8 g0 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Punaviini100 g    70 kcal0,3 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1628 g    1066 kcal88 g46 g50 g16 g
Ravintosisältö / annos271 g    177 kcal15 g7,6 g8,3 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    65 kcal5,4 g2,8 g3,1 g1 g
Ruskista jauheliha rypsiöljyssä.

Lisää silputut sipulit (2) ja raastetut porkkanat (2 isoa).

Lisää tomaattimurska, pyree , murskatut valkosipulin kynnet ja vesi.

Mausta mieleiseksesi esim.

mustapippurilla, suolalla ja basilikalla.

Hauduta ainakin puoli tuntia miedolla lämmöllä.

Lisää lopuksi punaviini ja tarkista mausteet.

Tarjoa spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa.