Kaalijauhelihapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1250 g 250 tl83 rl13 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Keräkaali, 100g1000 g    240 kcal12 g34 g2 g21 g
puuroriisi (keittämätön) (Risella), annos 85g250 g    875 kcal15 g190 g4,3 g5 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Sipuli 200 g3,6 kpl  2,2 dl61 kcal2,5 g10 g0,4 g3,4 g
Valkosipuli 30 g7,5 kpl   33 kcal2,4 g4,9 g0,2 g0,6 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkopippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,7 kcal0,2 g0,8 g0 g0,5 g
Chili mausteseos, Old El Paso4 g    11 kcal0,3 g2 g0,2 g0 g
Siirappi 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl121 kcal0 g30 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3182 g    2010 kcal108 g271 g47 g31 g
Ravintosisältö / annos318 g    201 kcal11 g27 g4,7 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    63 kcal3,4 g8,5 g1,5 g1 g
Jauheliha ruskistetaan pannulla ilman rasvaa.

Kaali, sipulit, riisi ja vesi laitetaan kattilaan kiehumaan.

Ruskistettu jauheliha lisätään kattilaan muiden ainesten joukkoon.

Annetaan kiehua hiljalleen kunnes kaali on pehmennyt.

Lisää vettä tarvittaessa.

Lopuksi lisätään mausteet ja siirappi.