Valkosuklaamansikkajäädyke
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Sokeri | 24 g | 8 kpl | 6 tl | 2 rl | 0,3 dl | 97 kcal | 0 g | 24 g | 0 g | 0 g |
Kuohukerma,valio,2dl | 100 g | | | | | 340 kcal | 2 g | 3 g | 35 g | 0 g |
Valkosuklaa panda, levy 130g | 130 g | | | | | 727 kcal | 11 g | 72 g | 44 g | 0 g |
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g | 530 g | | | | | 742 kcal | 19 g | 111 g | 24 g | 1,1 g |
Mansikka,pakaste Rainbow | 250 g | | | 25 rl | 5 dl | 88 kcal | 1,3 g | 18 g | 1,3 g | 4,8 g |
|
| Koko resepti 8 annosta | 1034 g | | | | | 1994 kcal | 33 g | 227 g | 104 g | 5,9 g |
Ravintosisältö / annos | 129 g | | | | | 249 kcal | 4,1 g | 28 g | 13 g | 0,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 193 kcal | 3,2 g | 22 g | 10 g | 0,6 g |
Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.
Ota mansikat pois kattilasta.
Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.
Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.
Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.
Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.
Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.
Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.
Pakasta yön yli.
Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.
Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.
Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.