Valkosuklaamansikkajäädyke

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl100 g    340 kcal2 g3 g35 g0 g
Valkosuklaa panda, levy 130g130 g    727 kcal11 g72 g44 g0 g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g530 g    742 kcal19 g111 g24 g1,1 g
Mansikka,pakaste Rainbow250 g  25 rl5 dl88 kcal1,3 g18 g1,3 g4,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1034 g    1994 kcal33 g227 g104 g5,9 g
Ravintosisältö / annos129 g    249 kcal4,1 g28 g13 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    193 kcal3,2 g22 g10 g0,6 g
Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.