Appelsiinikala

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kuhafile600 g    432 kcal97 g23 g4,2 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g200 g    110 kcal6,2 g13 g4 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 5 g  1/2 rl0,1 dl17 kcal0,5 g3,5 g0,1 g0,2 g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g15 g    59 kcal0,5 g3 g5,1 g0 g
Appelsiinin kuori, annos 100g5 g    4,9 kcal0,1 g1,3 g0 g0,5 g
Timjami 0.3 g 0,3 tl0,2 rl 0,8 kcal0 g0,1 g0 g0,1 g
Ruohosipuli 20 g  2,9 rl1/2 dl4,5 kcal0,3 g0,3 g0,1 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
850 g    629 kcal105 g44 g14 g1,3 g
Ravintosisältö / annos213 g    157 kcal26 g11 g3,4 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    74 kcal12 g5,2 g1,6 g0,2 g
Yrttifondin sijaan Hummerifondia 1.5 rkl
appelsiinin kuoriraastetta puolen appelsiinin verran

Jaa filee 4 annospalaan ja mausta ne suolalla.

Vatkaa yhteen kerma, jauhot ja hummerifondi, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste, timjami ja ruohosipuli.

Kaada seos laakeapohjaiseen kattilaan ja kiehauta.

Lisää kalapalat.

Anna kalan hautua kastikkeessa 6-7 minuuttia ilman kantta.

Koristele tuoreella timjamilla tai ruohosipulilla ja appelsiininkuoriraasteella.

Tarjoa uunijuuresten kanssa.