Kaali-possupata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2000 g    422 kcal24 g68 g4 g42 g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)800 g    1280 kcal152 g0 g72 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30 g    270 kcal0 g0 g30 g0 g
Sipuli 300 g5,5 kpl  3,3 dl91 kcal3,8 g14 g0,6 g5,1 g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g200 g    70 kcal0,8 g10 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
4330 g    2133 kcal181 g92 g107 g47 g
Ravintosisältö / annos722 g    356 kcal30 g15 g18 g7,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    49 kcal4,2 g2,1 g2,5 g1,1 g
Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.