Färssi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, kevyt, 10% (Atria), annos 400g400 g    680 kcal76 g0 g40 g0 g
Kevyt kermaviili (Eldorado), annos 200g200 g    160 kcal5,2 g8 g12 g0 g
Ranskalainen sipulikeitto (Gourmet Soups) (Knorr), annos 14g56 g    162 kcal4,5 g26 g4,5 g6,2 g
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)60 g    84 kcal6,7 g0,2 g6,2 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,2 g
Herne-maissi-paprika, Rainbow100 g   1,7 dl80 kcal4,2 g13 g0,9 g3,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
828 g    1178 kcal98 g50 g64 g10 g
Ravintosisältö / annos207 g    295 kcal24 g12 g16 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    142 kcal12 g6 g7,7 g1,1 g
Laita uuni lämpenemään 200 C.

Sekoita kulhossa sipulikeitto, kermaviili ja kananmuna.

Lisää min. 3 valkosipulin kynttä ja mausteet, ainakin suolaa ja pippuria.

Lisää jauheliha ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Anna seistä mielellään puoli tuntia huoneen lämmössä.

Levitä taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperille.

Kaada herne-maissi-paprikat taikinalevyn päälle ja rullaa leivinpaperin avulla taikina pötköksi.

Paista uunissa n. puoli tuntia.

Tarkasta kypsyys haarukalla tai hammastikulla.

Tarjoile esim.

mummon muusin kanssa.