Klementiinikakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl265 g    1531 kcal56 g14 g134 g31 g
Mandariini kuorittu 450 g5,6 kpl   203 kcal2,3 g37 g1,4 g8,5 g
Sokeri 250 g83 kpl63 tl21 rl2,9 dl1015 kcal0 g250 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu360 g6 kpl   454 kcal40 g1,1 g32 g0 g
Leivinjauhe 7 g 1,4 tl0,5 rl 12 kcal0,4 g2,6 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1332 g    3216 kcal98 g305 g168 g39 g
Ravintosisältö / annos111 g    268 kcal8,2 g25 g14 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    241 kcal7,4 g23 g13 g2,9 g
Laita klementiinit tai mandariinit kiehumaan n. 2 tunniksi, jonka jälkeen nosta jäähtymään.

Kun klementiinit ovat jäähtyneet, leikkaa ne puoliksi ja poista siemenet.

Leikkaa kuorineen ja lihoineen pieniksi kuutioiksi.

Voitele halkaisijaltaan 20cm kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.

Jauha mantelirouhe yleiskoneessa hienoksi (ei haittaa vaikka jää sattumia).

Vatkaa munat, lisää sokeri, mantelijauhe ja leivinjauhe, sekoita.

Lisää seokseen pilkotut klementiinit.

Paista kakkua uunissa 200-230 asteessa n. 1 tunti.

Kun paistoaikaa on kulunut n. 40min laita kakun päälle folio, jotta kakun pinta ei pala.

Kakku on valmis kun sitä pistettäessä hammastikulla tikkuun ei tartu taikinaa.

Klementiinien tilalla voi käyttää myös limeä tai sitruunaa, mutta tällöin sokerin määrää kannattaa lisätä.