Täykkäri Pizzapohja

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 110 g  12 rl2 dl359 kcal13 g65 g3,1 g6,1 g
Hiiva 15 g0,3 kpl   11 kcal2 g0,2 g0,1 g1 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sunnuntai Täysjyvävehnäjauho (Raisio)195 g    605 kcal33 g105 g5,7 g25 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
520 g    974 kcal49 g171 g8,9 g33 g
Ravintosisältö / annos26 g    49 kcal2,4 g8,5 g0,4 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    187 kcal9 g33 g1,7 g6,3 g
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää jauhot (yhteensä n. 5 dl) ja suolaa (ja sokeria) halutun verran.

Nostata ja leivo pizzaksi.

Itse sain tästä melkein 2 pellillistä todella ohutta pizzapohjaa.

Lämmitä uuni 250-300 asteeseen ja kuumenna peltiä uunissa.

Lisää täytetty pizza kuumennetulle pellille ja paista kunnes juusto on hyvännäköistä (n. 10-15 min.) kannattaa välillä katsoa miltä näyttää eli tarvitseeko asteita laskea, jos pitää 300 asteessa.