Itämainen paella

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Risottoriisi (Risella), 60g265 g    928 kcal21 g199 g4,5 g8 g
Katkarapu 180 g90 kpl  3,6 dl123 kcal26 g0 g2 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Chili paprika punainen20 g    8 kcal0,4 g1,8 g0 g0 g
Inkivääri, tuore, silputtu10 g    8 kcal0,2 g1,8 g0,1 g0,2 g
Sinisimpukka vedessä 200 g33 kpl   178 kcal31 g3,8 g4 g0 g
Maustettu ruokakerma cocos & lime 5%250 g    188 kcal5,8 g13 g12 g0 g
Soijakastike 15 g 2,5 tl0,8 rl0,1 dl9 kcal0,8 g1,4 g0 g0 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Seesamiöljy, Amoy15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1526 g    1633 kcal88 g226 g40 g10 g
Ravintosisältö / annos382 g    409 kcal22 g57 g10 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal5,8 g15 g2,6 g0,6 g
Kuumenna öljy suuressa kattilassa.

Kuullota silputtu sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri.

Lisää riisi ja kuullot hetki.

Lisää vettä hiljalleen niin että riisi peittyy sekä kasvisliemikuutio.

Noin 10 min kuluttua lisää maustettu ruokakerma ja soija sekä loppu vesi.

Anna kiehahtaa ja lisää n. 1 kg kokonaisia puhdistettuja sinisimpukoita ja laita kansi päälle.

Tarkista välillä että kattilassa on tarpeeksi nestettä jotta simpukat höyrystyvät auki ja riisi ei pala pohjaan.

Kun simpukat ovat kypsiä lisää sulatetut katkaravut ja kuumenna.

Itse maustan aromatilla ja currylla sekä päälle limettimehua.

Tähänvoi laittaa myös esim mustekalaa tai vaaleaa kalaa kuten ahventa...