Ruusukaalipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)300 g    57 kcal4,2 g5,7 g1,5 g7,5 g
Kukkakaali 120 g0,2 kpl  3 dl29 kcal2,2 g2,6 g0,4 g2,8 g
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Pekoni rasvainen 85 g4,3 kpl   320 kcal10 g0 g32 g0 g
Sinappi 32 g 6,4 tl2 rl0,3 dl42 kcal1,4 g4,5 g1,9 g0,5 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100 g 20 tl6,7 rl1 dl330 kcal2 g3 g35 g0 g
Punasipuli, kuorittu, 100g90 g1,6 kpl  1 dl24 kcal1,2 g4,3 g0,2 g1,5 g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g50 g    75 kcal8 g0,5 g4,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1204 g    2002 kcal99 g21 g170 g12 g
Ravintosisältö / annos301 g    500 kcal25 g5,2 g43 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    166 kcal8,2 g1,7 g14 g1 g
Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.