Talven paras uuniruoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1200 g17 kpl   720 kcal18 g156 g1,2 g11 g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g300 g    330 kcal51 g4,8 g14 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10 g2,5 kpl   10 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g125 g    75 kcal1,3 g5,6 g5 g0,8 g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl200 g    240 kcal6,8 g7,2 g20 g0 g
Rypsiöljy 8 g 1,6 tl0,6 rl0,1 dl71 kcal0 g0 g8 g0 g
Hillosipulisäilyke 100 g50 kpl  1,4 dl49 kcal1,2 g10 g0,2 g1,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2343 g    1605 kcal83 g206 g49 g22 g
Ravintosisältö / annos293 g    201 kcal10 g26 g6,1 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    68 kcal3,5 g8,8 g2,1 g0,9 g
Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.