Ohut pitonäkki

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl40 g  6,7 rl1 dl136 kcal5,6 g22 g2,7 g4,4 g
Vehnäjauho puolikarkea 1000 g  100 rl15 dl3431 kcal102 g700 g12 g35 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Hiiva, 50g35 g    21 kcal4,6 g0,4 g0,1 g0 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
70 annosta
1633 g    4116 kcal129 g748 g56 g39 g
Ravintosisältö / annos23 g    58 kcal1,8 g11 g0,8 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    252 kcal7,9 g46 g3,4 g2,4 g
Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.