Ihana suklaa-vadelmakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Sokeri 213 g71 kpl53 tl18 rl2,5 dl863 kcal0 g212 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Taloussuklaa, Fazer150 g    773 kcal5,9 g84 g45 g8 g
Voi 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1088 kcal1,8 g0,6 g122 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100 g 20 tl6,7 rl1 dl330 kcal2 g3 g35 g0 g
Voi 60% rasvaa 20 g    109 kcal0,2 g0,1 g12 g0 g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen100 g    180 kcal0,4 g43 g0,2 g2,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1098 g    4256 kcal51 g482 g234 g17 g
Ravintosisältö / annos69 g    268 kcal3,2 g30 g15 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    388 kcal4,7 g44 g21 g1,6 g
Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).