Kaalisoppa hirvenlihasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 700 g0,6 kpl  18 dl194 kcal8,3 g28 g1,4 g15 g
Hirvenliha 560 g    629 kcal118 g0 g17 g0 g
Sipuli 250 g4,6 kpl  2,8 dl76 kcal3,1 g12 g0,5 g4,3 g
Porkkana 220 g3,4 kpl   72 kcal1,4 g12 g0,4 g5,6 g
Herkkusieni 80 g5,3 kpl  2,7 dl13 kcal1,7 g0,2 g0,3 g1,2 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Chili paprika punainen15 g    6 kcal0,3 g1,3 g0 g0 g
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
3382 g    1285 kcal136 g64 g47 g27 g
Ravintosisältö / annos564 g    214 kcal23 g11 g7,8 g4,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    38 kcal4 g1,9 g1,4 g0,8 g
Pistä pieneksi suikaloitu kaali kiehumaan veteen.

Lisää pilkottu porkkana.

Ruskista lihat paistinpannulla oliiviöljyssä.

Mausta suolalla, pippureilla ja yrteillä.

Lisää jauhot ja jatka hetki ruskistamista.

Lisää pannulle pari desiä vettä ja anna kiehahtaa.

Sekoita kastike tasaiseksi ja lisää kattilaan.

Ruskista sipuli, herkkusienet, valkosupuli ja chili pannulla ja lisää kattilaan.

Annan kiehua hiljalleen pari tuntia.

Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.