Savulammaskeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1200 g 240 tl80 rl12 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Lampaanlihan, vähärasvainen125 g    229 kcal24 g0 g15 g0 g
Kasvisliemikuutio, Knorr10 g    28 kcal0,8 g1 g2,4 g0,2 g
Paahdettu sipuli, Pirkka, 1rkl10 g    61 kcal0,6 g4,7 g4,4 g0 g
Kukkakaali, tuore150 g    30 kcal2,7 g3,3 g0,5 g2,7 g
Keittojuurekset, apetit200 g    52 kcal1,8 g10 g0,6 g4,6 g
Peruna, vanha, kuorittu 225 g3,8 kpl   171 kcal4,2 g35 g0,5 g2,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2120 g    627 kcal35 g65 g24 g15 g
Ravintosisältö / annos530 g    157 kcal8,8 g16 g6 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    30 kcal1,7 g3,1 g1,1 g0,7 g
Kun vesi kiehuu, lisää liemikuutiot ja tuoreet pilkotut porkkanat.

Lisää 5 min kuluttua lohkotut perunat, keittojuurekset ja sipuli.

Kun perunat ja kasvikset ovat lähes kypsät, lisää paloiteltu kukkakaali ja pieniksi kuutioiksi leikattu kypsä savulammas.

Halutessasi voit käyttää mausteena esim.

mustapippuria myllystä tai kokonaisena.

Anna kiehua noin 5 min, tarkista maku ja keitto on valmis.

Annoksia tulee 4. Yhdessä 530g annoksessa vain 155cal.