Kekin kukkakaali-nakki gratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali, pakaste, Apetit500 g    85 kcal8 g11 g1 g10 g
Nakki, keskiarvo 120 g4 kpl   280 kcal14 g1,4 g25 g0 g
Flora margariini 60, annos 10g30 g    162 kcal0,1 g0,1 g18 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 25 g  2,5 rl0,4 dl86 kcal2,5 g18 g0,3 g0,9 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen400 g 80 tl27 rl4 dl132 kcal13 g20 g0 g0 g
Aurajuusto30 g    102 kcal6 g0 g8,7 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1105 g    847 kcal44 g50 g53 g10 g
Ravintosisältö / annos276 g    211 kcal11 g12 g13 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    77 kcal3,9 g4,5 g4,8 g0,9 g
Sekoita jäiset kukkakaalit ja pilkotut nakit vuokaan.

Valmista kattilassa gratiini: Sulata rasva, lisää jauhot, lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen.

Mausta valkopippurilla, suolalla ja halutessasi sipuli- ja valkosipulijauheella.

Lisää joukkoon aurajuusto ja anna sulaa.

Kaada valmis gratiini vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25min.