Peruna puuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1000 g17 kpl   761 kcal19 g155 g2 g10 g
Ohrajauho 50 g  6,3 rl0,9 dl164 kcal4,1 g32 g1 g3,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1050 g    925 kcal23 g187 g3 g14 g
Ravintosisältö / annos263 g    232 kcal5,7 g47 g0,8 g3,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    88 kcal2,2 g18 g0,3 g1,3 g
Perunoita (jauhoisia) 1 kg
Ohra- tai ruisjauhoja 1 dl
Suolaa ripsaus

Keitä kuoritut perunan lohkot vedessä.

Keitinvesi talteen.

Perunat muusiksi.

Ohentele muusi keidinvedellä suht.

notkeaksi.

Lämmäytä.

Lisää jauhot hyvin sekoittaen.

Lisää keitinvettä, jos tarvitsee.

Mausta suolalla.

Anna kypsyä hautuen tunti kannen alla.

Syödään voisilmän tai puolukkasurvoksen kanssa