Välimeren broilervuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)540 g    902 kcal76 g5,9 g70 g0 g
Peruna, keskikokoinen 60g420 g6 kpl   252 kcal6,3 g55 g0,4 g3,8 g
Kirsikkatomaatti, 50g250 g2 kpl   50 kcal1,5 g10 g0,8 g0 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 40 g10 kpl  1,3 dl79 kcal0,6 g0,7 g8 g1,8 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1286 g    1526 kcal84 g71 g106 g5,7 g
Ravintosisältö / annos429 g    509 kcal28 g24 g35 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    119 kcal6,6 g5,6 g8,3 g0,4 g
Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.