Punakaali-omenapaistos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen15 g    108 kcal0,2 g0,2 g12 g0 g
Punakaali 800 g   20 dl208 kcal13 g28 g1,6 g15 g
Sipuli (käsittelemätön)100 g    27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen550 g    193 kcal1,1 g45 g0,6 g8,3 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi, tumma100 g    320 kcal0,1 g74 g0 g0 g
Punaviini 120 g 24 tl8 rl1,2 dl85 kcal0,4 g0,2 g0 g0 g
Viinietikka, 1rkl=15g15 g    5,3 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1705 g    945 kcal16 g153 g14 g25 g
Ravintosisältö / annos284 g    157 kcal2,6 g25 g2,4 g4,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    55 kcal0,9 g8,9 g0,8 g1,5 g
2 rkl rasvaa (voi tai marg.)
1 punakaali
1 sipuli
2 isoa hapanta omenaa
6 neilikkaa
4 muskattua maustepippuria
1 tl suolaa
2 rkl siirappia ( tai viinim.

Hyyt.)
1 dl punaviiniä
2 rkl viinietikkaa

Hienonna punakaali.

Kuumenna pata tai iso pannu ja ruskista kaali, sipuli ja
omenanpalat.

Kääntele ahkerasti 5-6
minuuttia.

Lisää punaviini, siirappi ja
viinietikka.

Vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla vähintään 45 min.
Vieläkin pidempi kypsytys vain parantaa makua!