Dweian kinkkumunakas

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Vesi50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Kinkkusuikale Pirkka100 g    103 kcal18 g1,8 g2,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
390 g    539 kcal46 g2,9 g39 g0,3 g
Ravintosisältö / annos195 g    270 kcal23 g1,5 g19 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    138 kcal12 g0,7 g10 g0,1 g
Kuumenna öljy pannulla.

Vatkaa kananmunat rikki ja sekoita joukkoon vesi.

Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Kaada seos pannulle ja anna hyytyä hetki.

Ripottele kinkkusuikaleet munakkaan päälle ja anna edelleen hyytyä.

Kun munakas on kiinteä ja pinnalla ei ole 'juoksevaa' kanamunaa, taita munakas keskeltä kahti päällekkäin ja tarjoile kuumana.

Väliin voi lisätä myös esim.

parmesanjuustoa (joka nyt ei laihduttajalle ehkä niin hyvin sovellu :) .