Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)80 g    304 kcal0,4 g5,2 g32 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl558 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Vesi23 g 4,5 tl1,5 rl0,2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maizena maissitärkkelys100 g    350 kcal0,8 g87 g0 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Vesi125 g 25 tl8,3 rl1,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2 g    0,5 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g300 g    1026 kcal48 g0 g92 g0 g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)30 g    114 kcal0,2 g2 g12 g0 g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g300 g    111 kcal27 g0 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton5 g    1,1 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1224 g    2858 kcal93 g305 g138 g5,7 g
Ravintosisältö / annos153 g    357 kcal12 g38 g17 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    233 kcal7,6 g25 g11 g0,5 g
1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä