Kasvis-linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli 60 g1,1 kpl  2/3 dl18 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Peruna, keskikokoinen 60g120 g1,7 kpl   72 kcal1,8 g16 g0,1 g1,1 g
Bataatti, kuorittu 120 g0,9 kpl   97 kcal1,9 g20 g0,1 g3,6 g
Rypsiöljy 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Chili-tomaattimurska, Pirkka (500g)250 g  17 rl2,5 dl88 kcal4 g17 g0,3 g3,5 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio, Knorr bouillon vegetable (Knorr), annos 11g11 g    28 kcal0,7 g0,9 g2,3 g0 g
Linssi, punainen raaka 1dl = 80g (Go green), annos 30g160 g    552 kcal40 g96 g3,5 g16 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1379 g    1138 kcal50 g161 g35 g29 g
Ravintosisältö / annos460 g    380 kcal17 g54 g12 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    83 kcal3,6 g12 g2,5 g2,1 g
Silppua sipuli ja kuutioi muut kasvikset.

(Reseptissä voi käyttää 2 perunaa tai korvata osan perunoista bataatilla kuten aineslistassa nyt).

Pehmennä niitä hetki öljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi.

Kuumenna kiehuvaksi.

Huuhdo linssit ja lisää ne kiehuvaan liemeen.

Lisää myös mustapippuria.

Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia kunnes ainekset ovat kypsiä.

Reseptistä tulee 3-4 annosta.