Kalaseljanka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Porkkana 150 g2,3 kpl   49 kcal0,9 g8,3 g0,3 g3,8 g
Lehtiselleri 100 g0,3 kpl  2 dl13 kcal1,1 g1,1 g0,2 g1 g
Rypsiöljy 30 g 6 tl2,1 rl1/3 dl265 kcal0 g0 g30 g0 g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g70 g    52 kcal3,2 g9 g0,1 g0 g
Kalaliemi laimennettu 1000 g 200 tl67 rl10 dl30 kcal0 g3 g2 g0 g
Kirjolohifilee 400 g0,8 kpl   661 kcal67 g0 g44 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton20 g    4,2 kcal0,1 g0,3 g0 g0 g
Maustekurkku150 g1,5 kpl   25 kcal1 g4,5 g0,2 g2,7 g
Kapris, kreikkalainen (E. gavriedelis), annos 25g20 g    3,2 kcal0,7 g0,2 g0,1 g0,2 g
Persilja 40 g  20 rl 11 kcal0,6 g0,4 g0,1 g3,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2130 g    1154 kcal77 g34 g77 g14 g
Ravintosisältö / annos355 g    192 kcal13 g5,7 g13 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    54 kcal3,6 g1,6 g3,6 g0,6 g
1. Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi.

Silppua sipuli ja viipaloi selleri.

Kuumenna öljy ja kuullota siinä kasvikset pehmeiksi.

2. Lisää tomaattipyree, sekoita tasaiseksi.

Lisää kalaliemi, mausta ja anna kiehua n.10 minuuttia.

3. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää keittoon kalapalat.

Keitä 5 minuuttia.

4. Lisää lopuksi keittoon suikaloidut maustekurkut, sitruunamehu ja persiljasilppu.

Sekoita ja kiehauta.

5. Tarjoa lisänä smetanaa ja lämpimiä perunarieskoja.