Jauhelihakeitto (10% kevytjauheliha)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 10 g 2 tl2/3 rl 7 kcal0,1 g1,1 g0,1 g0,4 g
Persilja 60 g  30 rl 16 kcal0,8 g0,7 g0,1 g4,8 g
Herne-maissi-paprika, Rainbow450 g   7,5 dl360 kcal19 g59 g4,1 g14 g
Vihannessekoitus, Rainbow (250g pussi)250 g    88 kcal6 g12 g1,3 g6,5 g
Ruokasuola jodioitu 6.5 g 0,9 tl1/3 rl0,1 dl0,2 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Jauheliha, kevyt, 10% (Atria), annos 400g700 g    1190 kcal133 g0 g70 g0 g
Kasvisliemikuutio 22 g2 kpl   67 kcal2,1 g3 g5,2 g0,4 g
Peruna, vanha, kuorittu 900 g15 kpl   685 kcal17 g140 g1,8 g9 g
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
4529 g    2694 kcal179 g220 g111 g37 g
Ravintosisältö / annos377 g    224 kcal15 g18 g9 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    59 kcal4 g4,9 g2,4 g0,8 g
Paahda jauheliha ja kuullota sipuli kevyesti.

Jauhelihaan voit lisätä ripauksen suolaa ja valkopippuria.

Kiehauta vesi + kasvisliemikuutiot + pippurit + laakerinlehdet.

Lisää kuutioitu peruna.

Keitä n. 5 minuuttia, lisää paahdettu jauheliha ja sipuli.

Anna kiehahtaa hetken.

Lisää pakastevihannekset ja ripottele kourallinen persiljaa päälle.

Keitä kunnes perunat ovat kypsiä, muutama minuutti.

Tarkista suolan määrä.