Linssiporkkanakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)140 g2,6 kpl  1,6 dl38 kcal1,8 g6,7 g0,3 g2,4 g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g11 g    29 kcal1,1 g1,1 g2,2 g0,2 g
Porkkana 500 g7,7 kpl   164 kcal3,1 g28 g1 g13 g
Tomaattimurska (Euro shopper)500 g  33 rl5 dl150 kcal5 g20 g2 g1 g
Rypsiöljy 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 160 g   2 dl510 kcal39 g73 g3 g14 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1325 g    1009 kcal50 g129 g22 g31 g
Ravintosisältö / annos221 g    168 kcal8,3 g21 g3,7 g5,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    76 kcal3,8 g10 g1,7 g2,3 g
Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.