Lammascurry

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lampaanliha vähärasvainen 1000 g    1833 kcal190 g0 g120 g0 g
Pekoni rasvainen 170 g8,5 kpl   639 kcal20 g0 g63 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 500 g8,3 kpl   381 kcal9 g78 g1 g5 g
Suolapähkinät, Pirkka100 g  7,7 rl1,5 dl610 kcal26 g6,5 g53 g7,5 g
Currytahna punainen (Pirkka)50 g    130 kcal1,1 g4,6 g12 g0 g
Kookosmaito 500 g 100 tl33 rl5 dl1041 kcal10 g14 g107 g2,4 g
Lihaliemijauhe/tiiviste vähäsuolainen 22 g 5,5 tl2 rl0,3 dl47 kcal6,6 g1,4 g1,5 g0,2 g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g100 g    27 kcal1,3 g4,8 g0,1 g1,7 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Inkivääri, tuore, silputtu20 g    16 kcal0,4 g3,6 g0,2 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2489 g    4963 kcal265 g113 g384 g17 g
Ravintosisältö / annos498 g    993 kcal53 g23 g77 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    199 kcal11 g4,5 g15 g0,7 g
Laita pannuun kookosmaito ja maustetahna.

Kiehauta samalla sekoittaen.

Lisää joukkoon 1rkl raastettua inkivääriä.

Lisää paloitellut lihat ja ruskista muutama minuutti.

Kaada joukkoon vesi, liemitiiviste, 3kpl paloitelutua limen lehteä, sekä yksi sitruunaruohonjuuri paloiteltuna 4:ään osaan.

Anna kiehua hiljalleen 50min.

Lisää joukkoon paloitellut perunat sekä öljyssä kuullotetut salottisipulit.

Anna kiehua 30min kunnes peruna on kypsää.

Lisää lopuksi ennen tarjoilua suolapähkinät.

Ruoka paranee mitä pidempään sen antaa hautua miedolla lämmöllä kannen alla.